Játszótér felnőtteknek, avagy a kültéri fitnesz parkok 6 előnye

Blog

Az elmúlt években, különösen a múlt tavaszi és nyári hónapokban egyre nagyobb szerepet kapott a kültéri mozgás. A változatos szabadtéri rekreációs lehetőségek pedig tovább segítik a pozitív trend kibontakozását.

A növekvő urbanizáció következtében a közösségek folyamatosan keresik a megoldást a biztonságos és egészséges mozgáskultúra kialakítására, gyermek és felnőtt korban egyaránt. Habár kisebb települések esetén viszonylag könnyebben megközelíthető a természet, a földrajzi adottságok nem minden esetben teremtik meg a szabadtéri, jóleső mozgás lehetőségét. Ezért is érdemes kis és nagy lélekszámú településeknek egyaránt a kültéri fitnesz parkok kialakításán, valamint a korábbi, már elavult technológiával készült tornapályák felújításán gondolkodni.

Mutatjuk, milyen előnyei vannak a felnőtt játszóterek kialakításának:

       1. Kikapcsolódás

A szabadtéren végzett mozgás általában jobban kikapcsolja a sportolót, mint a konditeremben végzett edzések. Egyrészt a friss levegő, másrészt pedig maga a környezet olyan hatással van az emberre, aminek segítségével könnyebben elvonatkoztathat a hétköznapi stressztől, illetve nemcsak testi, hanem lelki feltöltődést is biztosít.

 

 

      2. Egészséges

Számos tényező járul hozzá, hogy ezzel a jelzővel illessük a street workout pályákat. Természetesen már maga a rendszeres mozgás hozzájárul az egészséges életmód kialakításához. Emellett fontos megemlíteni, hogy az edzőtermekkel ellentétben a levegő “utánpótlás” folyamatosan megoldott, a természetes környezet jó hatással van a mentális és fizikai jólétre, ráadásul a napfénynek köszönhetően D-vitaminhoz jut a szervezet.

       3. Átmozgatja a teljes testet

Egy jól megtervezett és épített pálya alkalmas arra, hogy a különböző eszközökkel más-más gyakorlatot végezhessenek rajta a sportolók. A komplex gépek segítségével szinte az összes izom átmozgatható, a saját testsúlyos gépekkel pedig a jó erőnléttel rendelkezők is könnyedén végezhetnek erősítő edzéseket.

 

   

      4. Bárki számára elérhető

Kortól, nemtől, egészségi állapottól függetlenül bárki számára adott a lehetőség az egészségesebb életmód kialakítására. Mivel a felnőtt játszóterek - általában - ingyenesek, nem szükséges bármilyen költségekbe bocsátkozni. Használatához elegendő a megfelelő ruházat kiválasztása, és ami a legfontosabb: az elszántság!

A tervezési koncepciónál az is fontos szempont, hogy a komplex közösségi terek az egész családnak szóló programot teremtsenek. Amennyiben a tornapálya vagy fitnesz park mellett játszótér is található, felnőttek és gyermekek egy időben, közösen kapcsolódhatnak ki.

 

 

      5. Közösségépítő hatással rendelkezik

Mivel a felnőtt fitnesz parkok vonzzák az egészségtudatos, hasonló érdeklődési körrel rendelkező embereket, befolyásolhatják a közösség összetartó erejét is. A sportolók megoszthatják egymással edzésterveiket és tanácsaikat, így a korábban idegenként egymás közelében élők egy idő után jó ismerősként tekintenek majd egymásra. Továbbá a már meglévő baráti társaságokra is összekovácsoló erővel hat a mozgás öröme.

      6. Környezetbarát

A kültéri pályákhoz nincs szükség öltöző és egyéb épített környezet kialakítására, így a környező fák kivágására. Sőt, sokkal inkább új növények ültetése javasolt, hiszen az árnyékos fitnesz pályák még a nyári hónapokban is megfelelő környezetet teremtenek a mozgás számára. Emellett az eszközök nem igényelnek villamos energiát, így csupán a világításhoz szükséges az elektromos hálózat kiépítése.

Külön pozitívum, hogy egyre több eszköz készül újrahasznosított műanyagból, így a környezeti terhelés már a gyártás során csökkenhet!

 

 

Befektetőként felnőtt játszótér vagy street workout park építésén gondolkozik? Nézzen körül az alábbi oldalon, vagy keressen minket a következő elérhetőségek egyikén:

Tel.: +36 20/554-1914

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Forrás: https://www.playcore.com/news/unique-benefits-of-outdoor-adult-fitness-parks

Nyomtatás