Közösségépítő eszközök a köztereken

Ha közösségi teret említünk, talán mindenkinek a játszóterek jutnak először eszébe. Mi azonban szeretnénk, ha a köztereken kicsik és nagyok egyaránt jól szórakoznának, értéket teremtve ezzel az egész településnek!

A köztér közösségfejlesztő ereje

A legjobb befektetés a jövőre nézve, ha közösségi tereket teremtünk! Ezúttal a köztér közösségfejlesztő erejéről lesz szó!

Játszótér felnőtteknek, avagy a kültéri fitnesz parkok 6 előnye

Az elmúlt években, különösen a múlt tavaszi és nyári hónapokban egyre nagyobb szerepet kapott a kültéri mozgás. A változatos szabadtéri rekreációs lehetőségek pedig tovább segítik a pozitív trend kibontakozását.

Felnőtt játszóterek kortól, nemtől függetlenül mindenkinek!

Napjainkban már nem csak a nagyvárosok kiváltsága, hogy köztéri fitnesz parkkal vagy úgynevezett felnőtt játszótérrel rendelkezzenek. Egyre több, kisebb településen, falvakban is lehetősége nyílik a lakosságnak arra, hogy a szabad levegőn, ingyen, saját időbeosztásuknak megfelelően átmozgathassák magukat. Nem véletlen a kifejezés, „átmozgathassák” magukat, mert a leggyakoribb esetben úgynevezett csuklópontos, dinamikus fitnesz eszközök találhatóak meg (például gyalogló, libegő, evezőpad, derék-...

Miért hasznos a játszótéren eltöltött idő?

Mire jó a mászás, a függeszkedés? Mit fejleszt a hinta?

A játék életbevágóan komoly dolog!

Elképzelem. Volt egyszer egy kislány. 6 éves, mosolygós, kedves. Óvodás volt. Szülei, hozzátartozói biztonságban tudták ott őt a hétköznapokon reggeltől délutánig. Aztán egy szép őszi napon, a kislány meghalt.  No nem azért, mert beteg lett, vagy autóbaleset érte, hanem azért, mert rádőlt az óvodában egy famászóka. Ez a történet bizony nem csak képzelgés. Megtörtént. Ráadásul napjainkban. Akkor, amikor elvileg ilyesmi nem történhetne. Pláne nem egy intézmény udvarán. Hogy miért? Mert ilyen...

Érdekesség a nagyvilágból

Az erdőtalajjal borított játszótér erősíti a gyerekek immunrendszerét

Export találkozón jártunk az olasz Legnolandiánál

Ügyvezetőnk a köztéri üzletág két tájépítészével karöltve nekivágott az olaszországi Dolomitoknak, hogy részt vegyenek egy történelmi múltú gyártó partnerünk, a Legnolandia által szervezett export találkozón. Az kiutazás napján Veszprém és környékét vastag zúzmara borította, mondhatni télies hangulatban hagytuk el a telephelyet, és már alig vártuk, hogy olasz földön gyúrhassuk meg az első hógolyónkat az új évben.
A várva várt havas élmények az ott uralkodó nagy szárazság miatt sajnos...

Így épül egy modern játszótér- a tervezéstől a kivitelezésig

A biztonságos és korszerű játszótér megalkotásához elengedhetetlen a szakértelem és a precizitás. A következőkben bemutatjuk a játszótér építés lépéseit, egészen a kapcsolatfelvételtől az átadásig.

Közösségi tér építés 3 lépésben

Adott egy nyugat-magyarországi település friss, fiatalos új városrésze. Az új városrész kertvárosias jellegű, egyre másra épülnek a szebbnél szebb családi házak a környéken. A városvezetés felismerte, hogy minőségi zöldfelületnek, közösségi térnek helyet kell adni ebben a településrészben. Beszélgettünk az érintett döntéshozókkal arról, hogy várhatóan kik és mekkora létszámban fognak a kijelölt 3400 m2 alapterületű zöldfelület környékén mozogni nap, mint nap. Olyan területet talált az...