Oldal kiválasztása
Ügyvezetőnk a köztéri üzletág két tájépítészével karöltve nekivágott az olaszországi Dolomitoknak, hogy részt vegyenek egy történelmi múltú gyártó partnerünk, a Legnolandia által szervezett export találkozón. Az kiutazás napján Veszprém és környékét vastag zúzmara borította, mondhatni télies hangulatban hagytuk el a telephelyet, és már alig vártuk, hogy olasz földön gyúrhassuk meg az első hógolyónkat az új évben.

A várva várt havas élmények az ott uralkodó nagy szárazság miatt sajnos elmaradtak, helyette viszont sok napsütés és szikrázó kék ég fogadott minket Forni di Sopra kis városában.A találkozón nemcsak mi, hanem más országok is képviselték magukat, svéd, dán, spanyol, szlovén és osztrák sorstársainkkal oszthattuk meg tapasztalatainkat és jövőbeni terveinket. Érdekes volt a felismerés, hogy nemzetenként mennyire más és más szabályozási rendszer és szemléletmód érvényesül a játszótérépítés területén. A legrövidebb pórázon a dán és svéd vállalkozókat fogják, míg a spanyolok már csak a kulturális különbségek miatt is sokkal szabadabban gondolkoznak a játszóterekről.

A házigazdák számos szakmai előadással készültek, szerencsénk volt belepillantást nyerni a fa játszóeszközök gyártásának folyamataiba és egy korszerű, a fenntartható fejlődést támogató felületkezelési technikával is megismerkedhettünk.

Legnolandia egész működésére egy rendkívül környezettudatos szemléletmód jellemző, amit értékesítő partnereiktől, így tőlünk is szigorúan megkövetelnek. A Royal-Kert „Zölden minden jobb” szlogenével és főként a mögötte álló szellemiség hirdetésével úgy hiszem eleget teszünk ennek az elvárásnak.

Legnolandia termékekkel felszerelt játszóterekkel az ország több pontján találkozhatnak, például Fertőszentmiklóson, Veszprémben, Jánosházán, Bodajkon, Balatonfűzfőn. Több, mint egy évtizede szeretik és használják a gyerekek Magyarországon is az olasz játékokat.