Oldal kiválasztása

Adott egy nyugat-magyarországi település friss, fiatalos új városrésze. Az új városrész kertvárosias jellegű, egyre másra épülnek a szebbnél szebb családi házak a környéken. A városvezetés felismerte, hogy minőségi zöldfelületnek, közösségi térnek helyet kell adni ebben a településrészben.

Beszélgettünk az érintett döntéshozókkal arról, hogy várhatóan kik és mekkora létszámban fognak a kijelölt 3400 m2 alapterületű zöldfelület környékén mozogni nap, mint nap. Olyan területet talált az önkormányzat, mely minden szempontból megfelelő ahhoz, hogy egy kiváló közösségi térnek adjon helyet a településen.

Mik ezek a szempontok?

– Nem peremterület, hanem beékelődik a lakóházak közé, így szerves részét képezi a városrész életének.

– Domborzata sík, ennél fogva tervezhető rá egy jól átlátható, mindenki által könnyen átjárható közpark.

– Közművesített, illetve jelenleg a telekhatáron sorakoznak a közművek.

– Jó a kiválasztott terület megközelíthetősége gyalogosan és autóval is. Van lehetőség parkoló és közvetlenül rá vezető, aszfaltozott út kiépítésére.

A városvezetés saját forrásból, több szakaszban kíván fejleszteni. Ez lett a vonalvezetőnk a tervezés során. A tervezési folyamat a városvezetéssel egyeztetve zajlott. A beszélgetést, igényfelmérést követően letettük ötletünket az asztalukra. Némi igazítást, finomítást követően viszonylag rövid idő alatt (2 hónap) kialakult a végleges koncepció.

Különböző funkciójú részterületeket fogalmaztunk meg, így lett játszóterület a kicsiknek, nagyobbaknak, lett sportolásra alkalmas fitnesz és street workout tér, illetve csapatjátékok játszására alkalmas sportpálya is. Természetesen arra is gondoltunk, hogy a pihenésre is legyen lehetőség, ezért pihenőpadokat, pergola alá helyezendő piknik bútorzatot helyeztünk el a megfelelő pontokra. A komfortosság növelése érdekében ivókút, konténer vizesblokk került a tervbe. A közösséget az EGYÜTT építi.

Lehetséges itt a játék, a sport, a pihenés és még sütögetni is kivonulhatnak baráti társaságok, családok a területre. Nincs park növényzet és fák nélkül, ezért a parkosításra, fásításra kiemelten gondot kell fordítani. A park egészséges levegőjét, klímáját, az élővilág számára élőhelyeket a fák fogják biztosítani. Reméljük, hogy a leendő használók sajátjukként fognak vigyázni a parkra, melyet jó idő esetén akár naplemente után is fognak tudni használni, mivel közvilágítás is bekerült a beruházásba.

3 ütemre osztottuk fel a fejlesztést. A 3 ütemről adnak tájékoztatást a látványképek. Természetesen, ami a terveken van, az megvalósítható, megépíthető. Olyan berendezéseket választottunk, melyeket ismerünk, melyeknek a minőségében megbízunk és amelyek gazdaságosan fenntarthatóak, szépek, masszívak.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

A tervekhez költségeket is csatoltunk, nyilván ez is nagyon fontos információ ahhoz, hogy a megrendelő számolni, kalkulálni és beruházást tervezni tudjon. Leadtuk a terveket, de nem engedtük el megrendelőnk kezét. Bármilyen további kérdése, kérése esetén kereshet minket és a kivitelezés során is végiggurítjuk a folyamatot, ha erre kérnek minket.

 

Ha közösségi tér építésen, tervezésen gondolkodik, akkor forduljon hozzánk bizalommal. Bővebb információt ide kattintva érhet el!

Írta: Sándor Anita Köztéri eszközök üzletágvezető